Yeni Mezun Mühendislere Özel Bir Vize

Avustralya, farklı ülkelerdeki üniversitelerin yanı sıra Türkiye'de de 4 Türk Üniversitesi için özel bir anlaşmaya imza atmıştır. Avustralya Devleti, Dokuz Eylül Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun mühendislere 18 AYLIK ÇALIŞMA ve YAŞAMA hakkı tanınmaktadır.

Türkiye’deki bir çok üniversiteden yeni mezun olan MÜHENDİSLERE  Avustralya’da ÇALIŞABİLMELERİ VE YAŞAMALARI için 18 aylık özel bir vize verildiğini biliyor muydunuz?

2012 yılının ortalarına kadar “Avustralya’nın tanıdığı” sadece 4 üniversitenin bulunduğu bu liste,  2014 yılının Şubat ayında güncellenen anlaşma sonucunda, 31 üniversiteyi kapsar hale getirilmiştir.

Üniversite ve bölümünüz ABET veya MÜDEK AKREDİTE LİSTESİNDE ise bu vizelere başvuru hakkınız doğar:

BAHSEDİLEN LİSTELERE BU LİNKLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ

  • MÜDEK ONAYLI ÜNİVERSİTELER:

http://www.mudek.org.tr/tr/akredit/akredite2014.shtm

  • ABET ONAYLI ÜNİVERSİTELER:

http://goo.gl/B6u6bG

Bu vizeye “Nitelikli Mezun” vizesi adı verilmektedir.

Bu özel anlaşma çerçevesinde, söz konusu üniversitelerden mezun mühendislere Avustralya’da 18 AYLIK ÇALIŞMA ve YAŞAMA hakkı tanıyan  özel bir vize sunulmaktadır.

Avustralya’daki İşverenler bu anlaşma çerçevesinde yer alan Türk Üniversiteleri’nin dünya standartlarında kaliteli bir MÜHENDİSLİK eğitimi sunduğunu peşinen kabul etmektedirler.

Verilen Vizenin Özelliği Nedir?

Bu vize mühendis kişiye Avustralya’da aşağıda hakları tanımaktadır;

  • Çalışma.
  • Eğitim görme.
  • Ailesini yanında Avustralya’ya götürme.
  • Avustralya’da bulunduğu sürede göçmenlik vizelerine başvuru.
  • İngilizcesini geliştirme için eğitim görme.
  • Avustralya’ya vizenin geçerli olduğu 18 ay süresince sınırsız giriş-çıkış seyahat etme hakkı tanır.

“Nitelikli Mezun” Vizesine Başvurabilmeniz için Sağlamanız Gereken Kriterler:

  1. Mutlaka yukarıda sıralanan 21 üniversiteden birinin MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİNDEN mezun olmak.
  2. Mühendislik diplomasının elde edilmesinin üzerinden en fazla 2 yıl geçmiş olması.
  3. Başvuru sırasında vize adayının YAŞININ 31’in altında olması.
  4. IELTS ingilizce dil seviyesi belirleme sınavının her bir bölümünden minimum 6 puan almak.

Göçmenlik kategorisi için yeterli puanı tutturamıyor musunuz?

Bu vize henüz göçmenlik kategorisindeki daimi vizeler için yeterli baraj puanı tutturamayan kişiler için Avustralya’da yaşadığı süre boyunca bu eksik puanların tamamlanması için FIRSAT sunmaktadır.

Örneğin İngilizce dil seviyeniz düşük ise bu vize kapsamında 18 ay boyunca bir dil okuluna gidebilir İngilizcenizi geliştirebilirsiniz ya da yeterli iş tecrübeniz yok ise kendi mesleğinizde bir iş bulup çalışarak “iş tecrübesi” ile ilgili kriteri sağlayabilirsiniz.

İş vereniniz, dilerse size gelecekte Avustralya’da çalışmaya devam edebilmeniz için sponsorlukta bulunabilir.

Biz Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Resmi kayıtlı göçmen danışmanımız yukarıdaki kriterleri sağlayan mezunların başvuru dosyalarını profesyonel ve eksiksiz bir şekilde hazırlamaktadır.

BUGÜNE KADAR BU VİZE KATEGORİSİNDE YAPTIĞIMIZ TÜM BAŞVURULAR %100 OLUMLU NETİCELENMİŞTİR.

Sunduğumuz danışmanlık hizmetinin NEDEN PROFESYONEL, GÜVENİLİR VE EKONOMİK olduğu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz, “Hizmetlerimiz” sayfamızı incelemenizi tavsiye ederiz.

BU ÖZEL VİZE için ANA KRİTERLERİ sağladığınıza inanıyorsanız BİZİ ZAMAN GEÇİRMEDEN ARAYIN! 0212 2996540